Evolutie van de Planten o.l.v. Arend Wakker

Zondag 13 maart 2022 Excursie:

Speciaal voor de KNNV geeft Arend Wakker, KNNV lid en hortus gids, een rondleiding in de Hortus langs en door de evolutie van de planten. Een tocht van 600 miljoen jaar samengebald in één wandeling onderbroken door een kop koffie.  

De evolutie bepaalt onze looproute met voor de koffie de grote tour: bacteriën, algen, schimmels, korstmossen, mossen, wolfsklauwen, varens, zaadvarens, zaadplanten, naaktzadigen en bloemplanten. Hier zien we onder andere hoe zaadplanten ontstaan uit sporenplanten en welke impact planten wereldwijd hadden op ons klimaat en op de samenstelling van de oceanen. Eigenlijk is de evolutie één samenhangend verhaal van planten, dieren en de veranderende aarde.

Na de koffie bezoeken we een paar hoogtepunten (nou ja wat is een hoogtepunt?) van de evolutie van de bloemplanten zoals de enorme Philodendron in de Palmenkas met daarna als tegenstelling de kleinste bloemplant op aarde, de tulpen zoals ze ontstonden op de berghellingen van de Himalaya en een wonderlijke soort maretak verborgen in een woestijnplant. Toegang: 11.50 euro (stadspas: 1 euro), coronapas is mogelijk nog verplicht.  Naar verwachting zijn we rond 13.00 uur klaar, maar de nazit is in principe oneindig. Er is plaats voor maximaal 15 personen. Deelnemers dienen zich per email (a.wakker@tele2.nl) aan te melden

Datum & tijd
zo 13 maart 2022 van 10:00 tot 13:00
Vertrekplaats

We verzamelen bij de Eik achter de ingang.
Hortus Botanicus Amsterdam
Plantage Middenlaan 2a
1018 DD Amsterdam