Excursie Kennemermeer o.l.v. Peter Wetzels

Evenals vorige jaren bezoeken we deze botanisch schatkamer ook dit jaar. We hopen de in de late lente bloeiende soorten te zien, als nachtsilene, oorsilene, moeraskartelblad, rietorchis, groenknolorchis, geelhartje en de drie duizendguldenkruiden. De moeraswespenorchis en honingorchis zullen nog niet bloeien, maar wellicht vinden we ze. Aansluitend, als er nog tijd is, bezoeken we een groeiplek van bokkenorchis.

Aanmelden met een mail naar floronamsterdam@gmail.com met als titel Kennemermeer. Aanmelden is verplicht. Groepsgrootte is maximaal 8. Mails met andere titels worden niet gelezen. Leden van de Plantenwerkgroep KNNV-Amsterdam hebben voorrang.

Starttijd 10:33 of anders zodra de bus is gearriveerd.

OV: bus 382 R-Net (Richting IJmuiden, perron A vertrek 09:51) van NS-station Amsterdam-Sloterdijk naar IJmuiden. Uitstappen: halte IJmuiden aan Zee  Zie: https://www.connexxion.nl/nl/onze-routes/vervoersgebieden/haarlem-ijmond

Parkeren is betaald, maar kan op 30 minuten lopen gratis in de Egmondstraat. Bonus is de fraaie duindorp vegetatie met zeldzame soorten langs het voetpad naar het startpunt.

Datum & tijd
zo 5 juni 2022 om 10:33
Vertrekplaats

Vertrekplaats Kennemerboulevard bij bushalte 382 R-Net IJmuiden