Mossenexcursie Hulkesteinse Bos o.l.v. Floris van Rhijn

Foto Staatsbosbeheer

We trappen het nieuwe mossenseizoen af met een excursie buiten de grenzen van Amsterdam. Met Jan Pellicaan bezoeken we het Hulkesteinse Bos waar Staatsbosbeheer ons toegang heeft verleend. Het is één van de relatief jonge grote bossen die na de inpoldering van Flevoland zijn aangelegd. In deze vochtige en voedselrijke bossen worden veel (bijzondere) epifyten gevonden. De combinatie van deze omstandigheden met geschikte boomsoorten maakt dit soort bossen uitermate geschikt voor epifytische mossen. Dit is de eerste van twee opvolgende excursies naar een bos op Flevoland. Door een bezoek aan deze locaties zullen we een beeld krijgen van de mossen die horen bij dit soort specifieke bossen. Ook zullen we zeldzamere epifyten zien, die her en der in Amsterdam (wellicht) ook te vinden zijn. Een goede manier om ze te leren kennen.

Max. 10 deelnemers, aanmelden graag per mail naar florisvanrhijn@gmail.com. Deze en de volgende excursie gaan naar vergelijkbare gebieden. In geval van veel belangstelling zal ik eventueel voorrang geven op een manier zodat zo veel mogelijk deelnemers in ieder geval één van de bossen kunnen bezoeken.

Tijd:  11:00 – 15:00 (uitloop en eerder vertrek mogelijk)

Startlocatie ontvang je na aanmelding per mail.

Meenemen: Loep en schoenen die nat en vies kunnen worden. Zo nat als op de foto zal het grotendeels niet zijn, maar die stukken zijn er wel.

Datum & tijd
za 28 oktober 2023 van 11:00 tot 15:00
Vertrekplaats

Ontvangst startlocatie na aanmelding per mail.