Streepexcursie 140-468  Hilversum Hoorneboegse Heide en ‘t Hoogt van ‘t Kruis o.l.v. Peter Wetzels

Verzamelen om 10.30 uur Larixlaan bij de Plataanweg.

Station Hilversum sportpark ligt op 20 minuten wandelen.

Na het middaguur een koffie/thee en toiletteer pauze in Brasserie Zonnestraal.

Dit kilometerhok omvat het zuidoostelijk deel van Hilversum met laagbouw, een villawijk en twee restanten van landgoederen, beiden in beheer van het Goois Natuur Reservaat. De Hoorneboegse Heide vernoemd naar landgoed ‘De Hoorneboeg’ dat op een hoog punt centraal in het gebied ligt.

‘t Hoogt van ‘t Kruis is een restant van het gelijknamige landgoed aan de Utrechtseweg in Hilversum. Het bestaat uit eikenbos en naaldbossen die langzaam maar zeker worden omgevormd tot loofbossen. Een hok met diverse biotopen dus.

In april was al een excursie naar dit hok.

Tot de pauze is er ruimte om vragen te stellen en te oefenen met determineren. Het tempo wordt er op aangepast. Na de pauze gaat het tempo omhoog om voldoende waarnemingen te krijgen. Het einde van de excursie zal ongeveer om 16.00 uur zijn.

Bij deze excursie leggen we in een app, VERA alle soorten vast (strepen) die in een vierkante kilometer gevonden worden. De streepexcursie is ook voor beginners. De excursies zijn een goede gelegenheid om de veldkennis te vergroten en ervaringen uit te wisselen. Een grote plantenkennis wordt niet gevraagd, maar wel de bereidheid om een flora te (leren) hanteren. Determineren wordt geoefend met een flora (Heukels of Eggelte). Aanmelders krijgen een lijst toegestuurd met de soorten die vanaf 1990 gevonden zijn.

Contact en aanmelding floronamsterdam@gmail.com Tijdens de excursie: 06-44558870.

Datum & tijd
zo 20 augustus 2023 om 10:30
Vertrekplaats

Larixlaan bij de Plantaanweg, Hilversum