Streepexcursie Amsterdam Haarlemmerdijk en Bickerseiland 121-488 o.l.v. Peter Wetzels

Een heel afwisselend hok. Een stukje Haarlemmerstraat en Brouwersgracht, deel van de grachtengordel. Van de westelijke eilanden valt Bickerseiland in het hok en ook het Westerdok.  Het IJdock is pas in 2011 aangeplempt. Aan de andere kant van het IJ doet een stuk Overhoeks mee. Tenslotte is de helft van het Centraal Station in hok gelegen.

Er is 17e eeuwse bebouwing, betonblokken uit de vorige eeuw en recente nieuwbouw op het Westerdok en Overhoeks. Heel veel grachten met hun kademuren. Er worden elk jaar wel bijzondere waarnemingen gedaan, maar het hok is zo dynamisch dat niet te voorspellen valt wat we gaan vinden. Gek genoeg is het hok na 2014 niet meer volledig geïnventariseerd. Ik heb hier een vijf jaar terug een aantal excursies gegeven vanwege de bijzondere vondsten, maar nu  gaan we (een deel van) het hele hok inventariseren. Overhoeks slaan we over, tenzij er toevallig alle groen uit de straten is gestoomd.

Aanmelding is verplicht. Aanmelden met een mail naar floronamsterdam@gmail.com met in het onderwerp Haarlemmerstraat. Mails met andere titels worden wel eens gemist.

In de mail in ieder geval vermelden: je naam (indien dat niet duidelijk is uit je mailadres) en ook je telefoonnummer voor de corona bellijst. De vertrekplaats wordt bekend gemaakt per e-mail. Je krijgt eveneens een lijstje met de zeldzame soorten gevonden in de laatste drie jaar.

Datum & tijd
zo 19 september 2021 van 10:30 tot 15:00
Vertrekplaats

Wordt na aanmelding per e-mail bekend gemaakt.