Streepexcursie HNS 125-482 Rondom station Diemen-Zuid o.l.v. Peter Wetzels

Verzamelen om 10.30 uur bij station Diemen-Zuid. Na het middaguur een koffie/thee en toiletteer pauze in Louffee Coffee.

Tot de pauze is er ruimte om vragen te stellen en te oefenen met determineren. Het tempo wordt erop aangepast. Na de pauze gaat het tempo omhoog om voldoende waarnemingen te krijgen. Het einde van de excursie zal ongeveer om 16.00 uur zijn.

Bij deze excursie leggen we alle soorten vast (strepen) die in een vierkante kilometer gevonden worden. Dit gebeurt in een app, VERA. HNS staat voor Het Nieuwe Strepen. Dit is een methodiek waarbij het doel is om trendanalyse te doen. Dit wil zeggen dat Floron en het CBS uitzoeken of soorten toe- dan wel afnemen. Een belangrijk onderzoek in het kader van de klimaatopwarming. Voor deze trendanalyse worden geselecteerde hokken ongeveer elke vijf jaar opnieuw geïnventariseerd. In 2018 zijn we hier ook al geweest. We hebben toen 234 soorten gevonden.

De streepexcursie is ook voor beginners. De excursies zijn een goede gelegenheid om de veldkennis te vergroten en ervaringen uit te wisselen. Een grote plantenkennis wordt niet gevraagd, maar wel de bereidheid om een flora te (leren) hanteren. Determineren wordt geoefend met een flora (Heukels of Eggelte). Aanmelders krijgen een lijst toegestuurd met de soorten die vanaf 1990 gevonden zijn en een lijst van de vorige excursie in 2018

Contact en aanmelding floronamsterdam@gmail.com Tijdens de excursie: 06-44558870.

Datum & tijd
ma 22 mei 2023 om 10:30
Vertrekplaats

Station Diemen-Zuid