Streepexcursie hok 116-496 Zaandam Kogerveld o.l.v. Peter Wetzels

Rond het middaguur een koffie/thee en toiletpauze in De Koffiezaak in de AH op het Kon. Julianaplein 

De Zaan stroomt door het hok en samen met een spoordijk en doorgaande wegen is dit hok opgedeeld in verschillende aparte stukjes. Oude en heel nieuwe wijken, industrieterreinen en kleine parken maken het hok divers. Het is een hok waar momenteel veel nieuwbouw plaatsvindt op voormalige sportvelden. Dit geeft kans op verrassende vondsten. Een bijzondere soort die uit het hok bekend is, is peperkers (Lepidium latifolium).

De streepexcursie is ook voor beginners. Excursies zijn een goede gelegenheid om de veldkennis te vergroten en ervaringen uit te wisselen. Een grote plantenkennis wordt niet gevraagd, maar wel de bereidheid om een flora te (leren) hanteren. Determineren wordt geoefend met een flora (Heukels of Eggelte). Tot de pauze is er ruimte om vragen te stellen en te oefenen met determineren. Het tempo wordt er op aangepast. Na de pauze gaat het tempo omhoog om voldoende waarnemingen te krijgen. Het einde van de excursie zal ongeveer om 16.00 zijn.

Bij deze excursie leggen we in een app, VERA, alle soorten vast (strepen) die in een vierkante kilometer gevonden worden. Heb je een account in de verspreidingsatlas.nl dan word je als medewaarnemer toegevoegd en kan je de resultaten online inzien. Aanmelders krijgen een lijst toegestuurd met de soorten die vanaf 1990 gevonden zijn.

Aanmelden per e-mail is verplicht.
Contact en aanmelding floronamsterdam@gmail.com Tijdens de excursie: 06-44558870

Datum & tijd
zo 14 april 2024 van 11:00 tot 16:00
Vertrekplaats

Noordzijde van NS-station Kogerveld: Veldbloemenweg