Weidevogelexcursie Marken o.l.v. Jos Brouwer

In Blaadje 23-1 staat deze excursie aangekondigd op 16 april, maar we gaan hem houden op 21 mei. Op 21 mei ziet het leven in de wei er anders uit dan midden april. Het is dan al volop kuikentijd. De kieviten kunnen dan opgeschoten jongen hebben of al aan hun tweede nest begonnen zijn net als sommige grutto’s. Scholeksters en tureluurs hebben jongen variërend van net uit het ei tot al een week of drie, vier. We kunnen ze goed vanaf de dijk bekijken zonder ze te verstoren. Behalve de hierboven genoemde ‘big four’ kunnen we andere vogels verwachten: veldleeuweriken, gele en witte kwikstaarten, watersnippen, grote zilverreigers en verschillende soorten eenden en ook soorten waar weidevogelbeschermers niet zo dol op zijn zoals kraaien en blauwe reigers. Op het moment van dit schrijven vertrekt er om 8.34 uur een bus vanaf Station Noord naar bushalte Centrum Marken, die om 8.59 uur aankomt. Het ziet ernaar uit dat de dienstregeling nog een keer verandert, dus controleert u dit s.v.p.Voor mensen die op de fiets willen komen: om 7.30 uur verzamelen bij de kruising Insulindeweg x Zeeburgerdijk, vlak voor de eindhalte van lijn 3 en lijn 14 bij het zwembad.

Om 9.15 uur gaan we lopen. .
Naar verwachting zijn we rond 12 uur in Marken-Haven, waar we eventueel een kopje koffie of thee kunnen nuttigen. Het is een driekwart dag-excursie, dus neem brood en drinken mee.
Graag even opgeven bij Jos: j.brouwer36@upcmail.nl

Als u wilt gaan fietsen geeft u zich op per mail bij Gerard Schuitemaker: gangbaar-37@hetnet.nl, telefoon voor zondagochtend: 06-82206607

Datum & tijd
zo 21 mei 2023 om 9:15
Vertrekplaats

Bushalte Centrum Marken