Een nieuwe werkgroep!

Met veel genoegen kondig ik hier de oprichting van de Mossenwerkgroep aan. Deze werkgroep gaat kijken naar mossen en korstmossen in en rond Amsterdam.

Amsterdam is onder andere door haar vele (oude) bomen, waarvan veel Iepen, muurtjes en parken bijzonder geschikt voor mossen en korstmossen. Gek genoeg geldt in ieder geval voor mossen, dat de stad weinig is onderzocht. Na een aantal wandelingen heb ik dan ook al kunnen vaststellen dat er nog veel (speciaals) valt te ontdekken!

Zelf ben ik met name bezig met mossen, maar veel mensen houden zich ook (of uitsluitend) bezig met korstmossen. Vaak worden deze eigenlijk totaal verschillende groepen samen bestudeerd en geïnventariseerd. Deze werkgroep zal zich richten op beide groepen. Zo krijgen we zoveel mogelijk mensen bij elkaar en vergroten we de kennis die we onderling kunnen delen.

Je kan je je aanmelden voor deze werkgroep door een mailtje te sturen naar onderstaand adres. Je bent zeker ook welkom als je weinig of geen kennis van mossen en korstmossen hebt. Via deze link kom je op de pagina van de Mossenwerkgroep voor meer informatie.

Ik hoop jullie buiten te zien!

Met mossige groet,

Floris van Rhijn

florisvanrhijn@gmail.com