Corona

KNNV Afd. Amsterdam hanteert de nationale richtlijnen ter bestrijding van het coronavirus. De lockdown blijft tot in elk geval 15 maart 2021 van kracht.
Het bestuur hoopt van harte dat u met gezond verstand en met in achtneming van alle maatregelen die nodig zijn om verspreiding van Covid 19 te voorkomen kunt blijven genieten van de natuur.
Het bestuur is blij met het initiatief van Paul van Deursen om mooie ervaringen regelmatig met u te delen in een nieuwsbrief. Dus als u wat moois of bijzonders ziet, laat het weten, stuur het naar Paul. (ledenadministratie@amsterdam.knnv.nl).

Corona richtlijnen landelijke KNNV totdat andere richtlijnen gelden:

1. Volg de overheidsmaatregelen en de plaatselijke verordeningen Afhankelijk van hoe de pandemie zich ontwikkelt, mogen vanaf 10 februari 2021 weer meer mensen samenkomen. Maar mogelijk worden alle maatregelen ook weer strenger als de besmettingsgraad toeneemt.
  2. De overheidsmaatregelen zijn leidend, samen met de afspraken binnen de diverse veiligheidsregio’s. We zijn kwetsbare mensen.
  • Werk en blijf zoveel mogelijk thuis
  • Vermijd drukte
  • Blijf thuis bij klachten van jezelf of familieleden
  • Houdt 1,5 meter afstand
  • Was (vaak) je handen
  • Zodra excursies weer mogelijk zijn geldt daarbij ook:
    • vooraf melden bij de excursieleider
    • volg instructies van de excursieleider zonder gedoe op
    • ga niet samen in één auto, tenzij met huisgenoten
    • wissel geen voorwerpen met elkaar uit, zoals verrekijkers of drinkbekers
  • Maar blijf actief, dus daarom ter inspiratie voorbeelden wat je wel kunt doen:
    • geef stoepplantjes een naam
    • doe mee aan een fotowedstrijd
    • een online natuurquiz, met elke week een vraag (en antwoord op de website)
    • maak prachtige nieuwsbrieven met mooie verhalen en foto’s
    • deel of ruil natuurboeken
    • deel informatie en foto’s via sociale media en website.
    • wandel in tweetallen
    • zoek een natuurwandelmaatje voor mensen die alleen zijn

De KNNV doelgroep bestaat uit veel mensen die vallen in de risicogroepen (leeftijd / evt. onderliggende kwalen). Zorg goed voor jezelf en voor elkaar!