Streepexcursie hok 138-470 Havenkwartier Hilversum o.l.v. Peter Wezels

Een gevarieerd stadsrandhok met een begraafplaats, wat bos en een akkerreservaat maar ook een stuk park en sportterreinen. De bebouwing bestaat uit industrieterreinen en een moderne bloemkoolwijk.

De streepexcursie is ook voor beginners. Excursies zijn een goede gelegenheid om de veldkennis te vergroten en ervaringen uit te wisselen. Een grote plantenkennis wordt niet gevraagd, maar wel de bereidheid om een flora te (leren) hanteren. Determineren wordt geoefend met een flora (Heukels of Eggelte). Tot de pauze is er ruimte om vragen te stellen en te oefenen met determineren. Het tempo wordt er op aangepast. Na de pauze gaat het tempo omhoog om voldoende waarnemingen te krijgen.

Bij deze excursie leggen we in een app, VERA, alle soorten vast (strepen) die in een vierkante kilometer gevonden worden. Heb je een account in de verspreidingsatlas.nl dan word je als medewaarnemer toegevoegd en kan je de resultaten online inzien. Aanmelders krijgen een lijst toegestuurd met de soorten die vanaf 1990 gevonden zijn.

Aanmelden per e-mail is verplicht.

Datum & tijd
zo 4 augustus 2024 van 10:30 tot 16:00
Vertrekplaats

Bij de metro-ingang bij de ingang van de begraafplaats Berestein, Beresteinseweg 33