Hok 137-472 Hilverbeek en Leeuwenlaan o.l.v. Peter Wetzels

We verkennen de bermen van de Leeuwenlaan en het bos van landgoed Hilverbeek. Rond het middaguur een koffie/thee en toiletteerpauze in het proeflokaal de Serre van de biologische tuinderij Land en Boschzigt.
Deze excursie is een herhaling van 2016. Toen viel op dat de soortenrijkdom groot is omdat dit hok op de rand van het Gooi ligt op de overgang van zand naar veen.
De streepexcursie is ook voor beginners. Excursies zijn een goede gelegenheid om de veldkennis te vergroten en ervaringen uit te wisselen. Een grote plantenkennis wordt niet gevraagd, maar wel de bereidheid om een flora te (leren) hanteren. Determineren wordt geoefend met een flora (Heukels of Eggelte). Tot de pauze is er ruimte om vragen te stellen en te oefenen met determineren. Het tempo wordt er op aangepast. Na de pauze gaat het tempo omhoog om voldoende waarnemingen te krijgen.
Het einde van de excursie zal ongeveer om 16.00 zijn.
Bij deze excursie leggen we in een app, VERA, alle soorten vast (strepen) die in een vierkante kilometer gevonden worden. Heb je een account in de verspreidingsatlas.nl dan word je als medewaarnemer toegevoegd en kan je de resultaten online inzien. Aanmelders krijgen een lijst toegestuurd met de soorten die vanaf 1990 gevonden zijn.
Aanmelden per e-mail is verplicht.
Contact en aanmelding floronamsterdam@gmail.com. Tijdens de excursie: 06-44558870

Datum & tijd
ma 20 mei 2024 van 10:30 tot 16:00
Vertrekplaats

Op de Smidsbrug tussen de Kerklaan in Kortenhoef en de Leeuwenlaan in 's
Graveland.