Excursie Brasapark o.l.v. Gerard Schuitemaker & Carla Kuit

Vorig jaar hebben we op 17 september een stuk van de zuidwestkant van het Brasapark verkend. Dit jaar gaan we vanaf de oostkant, metrohalte Gaasperplas, het gebied in. Het Brasapark is in maart 2022 officieel geopend. Het ligt boven op de Gaasperdammertunnel.

Bodemlaag van een meter dikte

“Het park bestaat op de tunnel uit een bodemlaag van één meter dikte. Die meter bestaat uit een zandlaag met drainagesysteem een laag teelaarde en wederom een zandlaag. Als bomen zijn acacia’s, zwarte moerbei, mispel en zoete kers gekozen; breedwortelende bomen. Omringende bomen moeten doorvliegroutes en onderdak vormen voor uilen, vleermuizen, vlinders en insecten. Om direct enig volume te hebben werden volwassen bomen geplant. Het zal evenwel nog jaren duren voordat het park volgroeid is.”

102 soorten planten, Europese haas, hommels en negen soorten vogels

In september hebben we 102 soorten planten gevonden, een Europese haas, een paar hommels, 3 koolwitjes, 1 mol, een bolle duinslak, een ruwe pissebed en negen verschillende soorten vogels. We zijn deze keer ongeveer twee maanden eerder. We zijn benieuwd naar wat wij nu weer gaan aantreffen in dit nieuwe en dynamische stukje van Amsterdam.

Datum & tijd
za 29 juni 2024 om 14:00
Vertrekplaats

Verzamelen hoofdingang vam metrostation Gaasperplas.