Hok 139-471 Hilversum rondom Pinetum Blijdenstein o.l. van Peter Wetzels

Verzamelen om 10:30 voor het café de Eendracht ‘s Gravelandseweg 72
Het is 15 minuten wandelen vanaf Station Hilversum 
Rond het middaguur een koffie/thee en toiletteerpauze in café de Eendracht.
Dit kilometerhok omvat het westelijk deel van Hilversum met laagbouw en een villawijk en een stuk van het Corversbos. Het Pinetum bezoeken we tijdens de excursie niet, maar na afloop is dit eventueel  mogelijk. Dit hok is in 2018 door Hanneke Waller geïnventariseerd.
De streepexcursie is ook voor beginners. Excursies zijn een goede gelegenheid om de veldkennis te vergroten en ervaringen uit te wisselen. Een grote plantenkennis wordt niet gevraagd, maar wel de bereidheid om een flora te (leren) hanteren. Determineren wordt geoefend met een flora (Heukels of Eggelte). Tot de pauze is er ruimte om vragen te stellen en te oefenen met determineren. Het tempo wordt er op aangepast. Na de pauze gaat het tempo omhoog om voldoende waarnemingen te krijgen. Het einde van de excursie zal ongeveer om 16.00 zijn.
Bij deze excursie leggen we in een app, VERA, alle soorten vast (strepen) die in een vierkante kilometer gevonden worden. Heb je een account in de verspreidingsatlas.nl dan word je als medewaarnemer toegevoegd en kan je de resultaten online inzien. Aanmelders krijgen een lijst toegestuurd met de soorten die vanaf 1990 gevonden zijn.

Aanmelden per e-mail is verplicht.
Contact en aanmelding floronamsterdam@gmail.com Tijdens de excursie: 06-44558870

Datum & tijd
zo 28 april 2024 van 10:30 tot 16:00
Vertrekplaats

Voor het café de Eendracht ‘s Gravelandseweg 72