Streepexcursie hok 117-484 rondom de Henk Sneevlietweg o.l.v. Peter Wetzels

Een echt stadshok opgedeeld in verschillende stukken door een spoordijk en de ringweg (A10).

De woonwijken die in de jaren 60 zijn gebouwd zijn onlangs deels vervangen door hypermoderne flatgebouwen. Het hok omvat ook delen van de bedrijventerreinen Riekerhaven en de Schinkel.

Er is 2013 voor het laatst volledig geïnventariseerd.

Rond het middaguur een koffie/thee en toiletpauze in Benji’s in de Maassluisstraat.

De streepexcursie is ook voor beginners. Excursies zijn een goede gelegenheid om de veldkennis te vergroten en ervaringen uit te wisselen. Een grote plantenkennis wordt niet gevraagd, maar wel de bereidheid om een flora te (leren) hanteren. Determineren wordt geoefend met een flora (Heukels of Eggelte). Tot de pauze is er ruimte om vragen te stellen en te oefenen met determineren. Het tempo wordt er op aangepast. Na de pauze gaat het tempo omhoog om voldoende waarnemingen te krijgen. .

Bij deze excursie leggen we in een app, VERA, alle soorten vast (strepen) die in een vierkante kilometer gevonden worden. Heb je een account in de verspreidingsatlas.nl dan word je als medewaarnemer toegevoegd en kan je de resultaten online inzien. Aanmelders krijgen een lijst toegestuurd met de soorten die vanaf 1990 gevonden zijn.

Aanmelden per e-mail is verplicht. Contact en aanmelding floronamsterdam@gmail.com 
Tijdens de excursie: 06-44558870

Datum & tijd
zo 21 juli 2024 van 10:30 tot 16:00
Vertrekplaats

Verzamelen bij de metro-ingang aan de Henk Sneevlietweg.