Streepexcursie hokken 137-483 en 137-484 Almeerderstrand o.l.v. Peter Wetzels

Het is 20 minuten lopen vanaf station Almere Poort of buslijn 24 vanaf het station naar halte Marinaweg. https://reizen.keolis.nl/nl/allgo/haltes/58610250
Er is een grote parkeerplaats: Muiderzandplaats.

Rond het middaguur een koffie/thee en toiletpauze in de Duinkamer Zeeduinweg 706..

Almeerderstrand is goed bekeken omdat er bijzondere soorten voorkwamen. Maar het hok is nooit volledig onderzocht. Net achter het strand is er veel recente nieuwbouw. Het is vrijwel volgebouwd maar het is nog niet helemaal strak gestreken. Uit aangrenzende hokken is bekend dat er nog soorten te vinden zijn uit de tijd dat het hele gebied nog een kale vlakte was.

De streepexcursie is ook voor beginners. Excursies zijn een goede gelegenheid om de veldkennis te vergroten en ervaringen uit te wisselen. Een grote plantenkennis wordt niet gevraagd, maar wel de bereidheid om een flora te (leren) hanteren. Determineren wordt geoefend met een flora (Heukels of Eggelte). Tot de pauze is er ruimte om vragen te stellen en te oefenen met determineren. Het tempo wordt er op aangepast. Na de pauze gaat het tempo omhoog om voldoende waarnemingen te krijgen.

Bij deze excursie leggen we in een app, VERA, alle soorten vast (strepen) die in een vierkante kilometer gevonden worden. Heb je een account in de verspreidingsatlas.nl dan word je als medewaarnemer toegevoegd en kan je de resultaten online inzien. Aanmelders krijgen een lijst toegestuurd met de soorten die vanaf 1990 gevonden zijn.

Aanmelden per e-mail is verplicht.

Datum & tijd
zo 8 september 2024 van 10:30 tot 16:00
Vertrekplaats

bij de kruising .Marinaweg en Zeeduinweg